fbpx
Vinter på Root

Vår strävan är att göra Root till ett Winter Wonderland! För att kunna göra det har vi planerat flera spännande utomhusaktiviteter att underhålla våra gäster med under de underbara vintermånaderna här vid 64 grader norrut. 

Med den nuvarande spridningen av Covid-19 har vi designat en gästprocess som innebär att du kan SMSa din beställning till oss och äta ute vid ett av våra bord på altanen, nere vid sjön eller inomhus. Om du vill äta utomhus har vi ordnat så att du kan betala med Swish och hämta din beställning från en ”collection point” – utan att behöva gå inomhus. Om du vill sitta inomhus så har vi flera olika utrymmen och vi kan boka ut bord med bra distans till andra gäster, samt privata rum.

Tavelsjö Isbana

Den första och mest populära vinteraktiviteten här är Tavelsjö isbana. Isbanan börjar och startar på Root och är dragen som en åtta runt sjön, totalt 14km lång. Man kan välja mellan en längre slinga på 10km in mot Tavelsjö by, eller en kortare slinga på 4km söderut runt Granön. Nytt för i år är en liten skridskobana för barn just nedanför Root och intill isbanan. 

Skridskor finns att hyra från oss på Root alla dagar vi har öppet och vi rekommenderar att du bokar i förväg. Hälften av inkomsterna från uthyrningen går till underhåll av isbanan. Det finns också sparkar att låna gratis här vid Root.

Frost Bite open

Har du någonsin funderat på att spela bangolf i snön? Kanske inte, men det är riktigt roligt. Så, under Sportlovet (10-14th Mars) kommer vi att anordna vår första vintergolftävling. Tävlingen kommer att hålla på under en vecka så deltagare kan komma och spela när det passar dem – för att undvika trängsel på banan. Vi kommer att uppdatera en topplista av alla resultat både här på Root och online, och vinnarna kommer att koras på en livestream på söndagkvällen.

Yoga Retreat

I samarbete med vår yogaguru Nanny-Maja kommer vi anordna en yoga retreat I vinter. Yoga retreaten kommer att bestå av både inomhus- och utomhusaktiviteter med bland annat yoga, andningsövningar och isbad i vår isvak. Vi kommer att uppdatera med mer information så småningom.

Tio Toppar Vintertoppar

VI är stolta över att stödja det andra året av Tio Toppar Tavelsjö – Vintertoppar i vinter. Det fantastiska, ideella gänget bakom Tio Toppar Tavelsjö anordnar för andra året i rad Vintertoppar och har satt ut ”toppkoder” på 11 toppar i Tavelsjö samt på Hamrinsberget i Umeå, med utmaningen att bestiga så många toppar och samla så många koder som möjligt mellan julafton och 24 april. Tio Toppar Tavelsjö säljer “Toppkort” där deltagare fyller i toppkoderna och skickar in för att delta i en prisdragning som sker på en live-stream i slutet av april. Priserna är bland annat donerade av några av många fantastiska verksamheter i Tavelsjö. 

Toppkortet kan köpas hos oss på Root och kostar 200kr/st. Inkomsterna går direkt till Tio Toppar Tavelsjö.

För mer information, se Tio Toppar Tavelsjös facebooksida här