fbpx
Tillfälligt stängt

Root är tillfälligt stängt p.g.a. att en av våra kollegor, Dan, har testat positivt för Covid-19. Han visade först symptom på onsdag kväll och har isolerat sig sedan dess. Han gjorde ett test på torsdag och fick provsvaret på fredag, varpå vi omedelbart stängde Root som en säkerhetsåtgärd trots att ingen annan i vårt team hade symptom.

Update Monday 18/01

Glad måndag & rooty-toot-toot på er!

Under helgen har Kerstin fått (ännu) ett negativt provsvar och mår nu mycket bättre 😃 Som en säkerhetsåtgärd så följer vi ändå ”Corona-rekommendationer” och väntar med att öppna igen tills en vecka gått sen hon fick symptom, vilket innebär att vi öppnar igen fredag 22/1, och därefter fortsätter vi med våra vinteröppettider (ons-tors 9-18, fre-sön 9-19).

Året har definitivt inte startat som vi hade väntat oss (insert emoji)..! Dan sjuk med Covid, isen som frös rekordsent följt av extremt snöfall som hotade isbanan för säsongen. MEN, lite motgångar föder kreativitet, nya lösningar och samarbete, och vi är så stolta över hur vårt team har agerat i respons till allt som hänt ❤ För att inte tala om Tavelsjöbygden och alla dess besökare – vi är så glada att kunna meddela att isbanan är ”back on track” efter en supersnabb crowdfunding för en ny snöfräs som ska hjälpa att röja undan all snö.

I samband med att det var ovisst om vi skulle få en isbana i år så steg även Tavelsjö Skoterklubb in och meddelade att de anordnar ett skidspår på sjön – vilka hjältar! Det är alla dessa eldsjälar, ideella krafter och fantastiska individer som engagerar sig som fick oss att vilja slå Root här från början och vi blir ständigt påminda om vad som gör Tavelsjö så speciellt. 

Så här är ett stort TACK till alla er som engagerar sig i bydgden, till er som stödjer dessa initiativ, till er som skickat uppmuntrande ord och hälsningar under vår stängning och till er som fortsätter göra Root & Tavelsjö vad det är – vi skulle inte kunna göra det utan er.

Tack för att ni läst så här långt – vi ser framemot att återgå till uppdateringar fyllda med nonsens och dåliga ordvitsar

Team Rootytooty

 ———-

Update Fredag 15/01

God eftermiddag. Sen Dan har återfrisknat från Covid och alla i vårt team fått negativa provsvar tidigare i veckan har vi varit väldigt taggade på att öppna igen imorgon.

Sedan igårkväll har dock Kerstin tyvärr utvecklat milda symptom som skulle kunna vara Covid. Vi har pratat med smittskydd igen (de är på speed dial nu) och deras råd är att hon isolerar sig och tar ett nytt test. 

För oss andra så hade vi möjligheten att välja att öppna utan henne, med risken att någon annan eventuellt fortfarande kan utveckla symptom. 

På Root är och förblir vår största prioritet säkerheten för vårt team och våra gäster, så det känns rätt att hålla fortsatt stängt tills vi får svar på Kerstins andra test. 

Det är svårt både för vårt team att inte kunna jobba, och för oss som företagare att ha stängt en andra helg i rad. Men, säkerheten måste komma först och vi kommer endast öppna igen när vi kan göra det som ett starkt och friskt team. 

Skickar positiva tankar till er alla och ser framemot att ses snart igen.

Team Rootytooty

———-

Update Torsdag 14/01

Mer glada nyheter – resten av Team Root som jobbade med Dan förra veckan har testat negativt för Covid-19.

Som ni säkert kan förstå så har det varit en tuff vecka för oss alla, att vänta hemma på testresultaten. Från personlig erfarenhet så har ovissheten varit svår att utstå, men hela teamet har hållt sig positiva (och silly) under tiden.

Vi har alla haft tid för reflektion under den veckan som gått och utöver andra nya initiativ,  som vi kommer berätta mer om under de kommande dagarna, kommer vi vidta ytterligare åtgärder för att skapa en så trygg och säker miljö som möjligt för vårt team och våra gäster. När vi öppnar igen på lördag kommer serveringsteamet ha ansiktsmasker. Sen, veckan därpå, kommer vi introducera att nytt system där gäster kan beställa själva direkt från bordet via en web-applikation. 

Vi kommer fortsätta att söka nya sätt att göra era upplevelser här säkrare i dessa corona-tider. 

Tack igen för allt ert support, vi ser framemot att välkomna er här igen snart. 

———-

Update Onsdag 13/01

Hejsan! Idag fick vi väldigt glada nyheter – Kerstin (som bor med Dan) har testat negativt för Covid. Vi inväntar testresultat från de andra som jobbade med oss förra veckan, då de inte kunde lämna in test igår p.g.a. snön, men de är fortsatt symptomfria och mår bra.

Vår plan är nu att förbereda för att öppna igen på lördag. Imorgon (torsdag) kommer vi desinficera och städa på Root (och påbörja surdegen) för att sedan preppa på fredag. För de i teamet som väntar på provsvar så kommer de återgå till jobbet när de fått ett negativt provsvar.

Vi kommer att ha öppet igen för brunch (att äta här, ta med eller för leverans) mellan kl 9-11 och återgår till våra vinteröppettider (ons-tors 9-18, fre-sön 9-19). Vi fortsätter med vår ”bäst av de bästa”-pizzameny för ytterligare en helg.

Det har varit en utmanande vecka för oss och ert stöd har varit så upplyftande och rörande. Vi skickar positiva tankar till er all. Tack!

Team Rootytooty

———-

Update Möndag 11/01

Hejsan! Ni kommer vara glada att höra att Dan inte längre har några corona-symptom. Han fortsätter att vila och isolera sig och vi är alla lättade att han klarade sig relativt lindrigt undan. 

Med Dan återhämtad och resten av teamet fortsatt friska, har vi pratat med smittspårning igen för deras råd kring hur vi bäst öppnar igen med allas säkerhet i åtanke.

Först och främst kommer alla som jobbade med Dan förra veckan testa sig imorgon, tisdag. Trots att detta inte är något vi måste göra så känner vi att det är viktigt då de är unga och kan vara symptomfria bärare av viruset. 

Sen, förutsatt att testerna är negativa och vi förblir friska så kommer vi disinficera våra lokaler på torsdag och förbereda för att öppna igen på fredag. 

Folkhälsomyndighetens råd för att återgå till jobbet efter Covid-19 är 7 dagar efter man uppvisat symptom, förutsatt att man är symptomfri. Det betyder torsdag för Dan. Vi lägger till ytterligare två dagar för att vara på den säkra sidan, vilket innebär lördag, under förutsättningen att han fortsätter vara symptomfri.

Tack igen för de fina och uppmuntrande orden till Dan och resten av team Root, det är väldigt uppskattat och rörande ❤️ vi fortsätter att uppdatera under veckan, hör av er om ni har några frågor.

———-

Update Sondag 10/1

Vi tänkte ge er en uppdatering om Dan och resten av vårt team. Dan är på bättringsvägen och är nästan tillbaka till 100%. Resten av oss mår bra och är symptomfria, vi tar det lugnt och vilar upp oss.

För er som besökte oss mellan onsdag och fredag så är rådet från smittspårningen att vara observant, fortsätta följa deras råd kring social distansering och bara testa sig om man får symptom.

Vi skickar positiva tankar till er alla ❤️. Vi uppdaterar igen om några dagar

Team Rootytooty

———-

Update Fredag 8/01

Hej Rootytooters. Vi har tyvärr fått den tråkiga nyheten att en av våra kollegor, Dan, har testat positivt för Covid-19. Han har självisolerat hemma sedan han fick symptom på onsdag kväll. Dan testade sig på torsdag morgon och fick idag (fre) ett snabbt, men tyvärr positivt, provsvar. Vi har sedan dess varit i kontakt med region Västerbotten och deras smittspårare och följer deras råd.

Som många av er vet så planerar vi långsiktigt här i Tavelsjö och har bestämt att det är bäst att vara på den säkra sidan och därmed stänga Root nu på en gång temporärt.

Vi i teamet kommer nu att vila upp oss och testa oss enligt rekommendationer från smittspårningen, och öppnar igen när Dan och resten av teamet är friska och krya.

Vi kommer att sakna er.

Team Rootytooty