fbpx

en smakupplevelse i Umeåregionen

Om oss

Root föddes ur en dröm att skapa ett ställe där man kan må och känna sig riktigt bra. Vi strävar för att göra varje upplevelse på Root fantastisk och vi har som mål att skapa det bästa stället att besöka utanför Umeå. 

Vi gör surdegspizza, grymt bra kaffe och nybakat bröd här på Sundlingska Gården i vackra Tavelsjö. Våra pizzor är lite annorlunda än vad man hittar på andra pizzaställen. Utöver våra pizzor serverar vi upp annat smarrigt, till exempel våra helgbruncher som kan ätas här eller levereras hem till din dörr i Umeå och Tavelsjöområdet. 

Under året ändras vårt utbud med säsongerna och, vid sidan om vår goda mat anordnar vi olika evenemang såsom yoga, isbad, simning, skridsko- & snöskouthyrning, Tavelsjö Hill Climb Challenge m.m. Vi samarbetar även med TAIK (Tavelsjö AIK), Toughest Training Group Umeå och andra för att skapa fantastiska utomhusaktiviteter här i Tavelsjö. 

För att se vad vi håller på med nu, kika in på vår instagramsida. För lite mer information om oss och varför vi är här, läs vidare…

Kerstin och Dan, grundare av Root, flyttade till Tavelsjö i oktober 2019 med avsikt att skapa något fantastiskt. Då båda två hade spenderat de senaste 15 åren inom restaurang-, hotell- och pubbranschen i London flyttade de till Västerbotten för att skapa ett ställe där gäster och medarbetare likaså kan känna sig hemma och må riktigt bra. 

När de sökte lokaler för en restaurang i Umeå så uppmärksammades de om Sundlingska Gården, en gammal gård ägd av Tavelsjö Bygdegårdsförening belägen mellan Tavelsjön och Tavelsjöberget. Efter en rundtur och möte med styrelsen för gården signerade Kerstin och Dan ett hyreskontrakt på 4 månader för att skapa en pop-up pizzeria för isbanesäsongen på Tavelsjön.

Varför pizza?

Kerstins passion är surdegsbakning och det kändes som det bästa sättet att konvertera denna passion till något som både är supergott och roligt. 

Vintercaféet öppnade 4 januari 2020 och blev snabbt ett populärt ställe att koppla av på efter en dag utomhus i Tavelsjö, vare sig det var efter en dag på isbanan, uppe på en av Tio Toppar Tavelsjö, ute på skidtur, cykeltur eller pimpling på sjön. Inom bara några veckor insåg Kerstin och Dan att detta var den gemenskap de hade sökt när de lämnade London, så de kontaktade Bygdegårdsföreningen om en långsiktigt hyreskontrakt. I början på maj 2020 skrev paret ett hyresavtal på 10 år på Sundlingska Gården och uppdaterade deras varumärke till Root från och med 1 juni.