fbpx
Göra > Isbanan

Uppdatering 28.01: Efter extremt snöfall i januari och ett fantastiskt försök av alla isbane-vänner att få isbanan “back on (ice)track”, så har tyvärr isbanan blivit stängd för säsongen p.g.a. en kombination av de stora mängderna snö och en relativt tunn is för plogmaskinerna. Isbanan öppnar igen 2022. Kika på våra sidor om turskidor, längdskidor, isbad och vandring med snöskor för andra aktiviteter i Tavelsjö i vinter.

Om du inte har testat isbanan i Tavelsjö så bör du göra det. Den här säsongen blir det femte året för isbanan som lockat besökare från runtom i Europa, och som förra året var hem för SM i långfärdsskridskor. Isbanan är lika bred som en motorväg och 14km lång i form av en åtta på vackra Tavelsjön. 

Vare sig du är en van skridskoåkare eller en nybörjare så finns det något för dig på Tavelsjö isbana. Skridskor kan hyras här och vi har även flera sparkar som är gratis att lång om du inte känner dig redo att ge dig på skridskorna än.

Nytt för i år (säsongen 2021) är en mindre isbana för barn nedanför oss på Root på Sundlingska Gården. Vi tar hand om skridskouthyrningen i samarbete med TAIK och hälften av inkomsterna från uthyrning går till att underhålla isbanan. 

Isbanan är dragen från Root i form av en åtta och går åt ena hållet in mot Tavelsjö by och runt Storön, den största ön i Tavelsjön. Denna längre runda är ca 10km och tar dig tillbaka till Root. Ut åt andra hållet går banan mellan Långviken och Granön i en 4-kilometerslänga för de mer vana åkarna. För dig som känner dig extra äventyrlig och hurtig rekommenderar vi att ta hela ”åttan” och 14km runt isbanan. 

Om du är orolig över att vara på isen så kan vi försäkra dig om att när isbanan öppnar i januari så är isen en meter tjock och stark nog att bära 10 godzillas. 

Under isbanesäsongen anordnas flera evenemang på isen, bl.a. ett 10-kilometerslopp (löpning) som heter Frozen Track, samt ett långfärdsskridskolopp, som båda organiseras av TAIK, den lokala idrottsföreningen i byn.