fbpx
Covid-19

Som företag har vi just fyllt 1 år, så Covid-19 har i stort sett varit med oss sen vi öppnade. När covid-19 först kom till Västerbotten i mars 2020 gjorde vi omfattande ändringar här på Root för att förhindra smittspridning; vi tog bort bestick, glas, vatten och annat som stod framme att ta själv från, vi tog även bort ca 40% av våra bord och gjorde andra ändringar. I april tog vi ett ytterligare steg och stängde inomhusserveringen som en säkerhetsåtgärd för vårt team och våra gäster. När den första vågen gick ned under våren så öppnade vi upp för inomhusservering igen. 

Senare under året, när den andra vågen växte, skiftade vi vårt fokus mot ”Root hemma” med fler avhämtningsalternativ, såsom brunch och pizzakits, samt tog ytterligare åtgärder för att göra det så säkert som möjligt att äta här på plats; markeringar på golvet för köer, plexiglas vid kassan, 7 handspritsstationer runtom på gården och minst 1,5 meter mellan bord.

I januari 2021 fick Dan, en av delägarna i Root, Covid-19. Enligt vår policy isolerade han sig så fort han fick symptom, och efter ett positivt covid-test bestämde vi att det var bäst att stänga temporärt med våra gäster och medarbetares säkerhet i åtanke. Medans vi hade stängt testade resten av teamet sig och i slutändan väntade vi över 14 dagar efter Dan först fick symptom tills vi öppnade igen. 

Vi skiver det här för att visa att vi tar vårt ansvar kring att reducera smittspridningen seriöst, och för att försäkra er om att vi kommer fortsätta göra allt vi kan för att minska och förhoppningsvis stoppa smittspridningen. 

Ovan har vi listat vad vi gör, och vad vi ber våra gäster göra för att förhindra smittspridning här på Root.