fbpx
Blog > Tavelsjö Talk

Tavelsjö Talk

01/10/2020

I höst är vi på Root stolta att lansera en serie ”föredrag” här i Tavelsjö. I en tid av otrolig förändring bjuder vi in talare från olika bakgrunder för att ge korta 20-minuters föredrag på torsdagmorgonar här på Root.Varje föredrag följs av en frågestund och deltagarna är välkomna att stanna och äta lunch på Root och fortsätta konversationen.

Deltagande är gratis men måste bokas i förväg, och platser är begränsade för att se till att vi kan hålla avstånd i lokalen. Alla är varmt välkomna och vi ser framemot att ses. Boka har

Vår första gäst-talare är Julia Byström den 15 oktober:

Julia W. Byström Xerum AB, berättar om 2020 som skulle bli året då hon forskade fram nya läkemedel för sorkfeber men en pandemi kom emellan och fokuset ändrades över en natt.


Snabbare än någonsin förr utvecklades ett helt nytt koncept för att testa antikroppar för COVID-19.Kom och lyssna på historien om utvecklingen och hur hon är med och förändrar framtidens sjukvård på landsbygden.


Vår andre Tavelsjö Talk är på 22e Oktober: Mikael Söderström:

”Någonstans i världen är vattnet kallt och människorna varma”. Vi mötte Mikael för första gången i december förra året när vi åkte till Obbola för säsongsinvigningen av den otroligt populära isvaken.

Den här mannen, med det bredaste leendet i Västerbotten, har inspirerat tusentals andra med hans prov på uthållighet, vilket bl.a. inkluderar ett 100km ultra-lopp (Lappland Ultra Run), Vidösternsimmet på 21km och representation av Sverige i världsmästerskapen i issimning.

Mikael utstrålar passion och entusiasm i hans fascinerande berättelse om personliga bedrifter och inspiration

Vår tredje Tavelsjö Talk är på 5e November: Sara Gustavsson:

Sara tog över som VD för Visit Umeå för tre år sedan och har översett en enorm ökning i turism i regionen. Sen kom Corona och allt förändrades.

I den här inspirerande berättelsen om förändring pratar Sara om utmaningarna med att hantera en global pandemi som nästan ödelade reseindustrin, och hur regionen har adapterat sitt utbud för framtiden.Sara har starka rötter i regionen, hon studerade bland annat här, och hennes passion för skönheten och möjligheterna i Umeå med omnejd är oefterhärmlig.