fbpx
Blog > Tavelsjö Wellness-dag

Tavelsjö Wellness-dag

14/05/2020

Skulle du vilja ha möjligheten att varva ned och återkoppla med dig själv och naturen? Många av oss känner att vi inte får tid att fokusera på oss själva och lära känna naturen som omger oss. Och om vi hade tid, hur skulle vi gå tillväga? Vart skulle vi gå, vilken utrustning skulle vi behöva och vad skulle det kosta?

Den här dagsutflykten är en möjlighet att ägna tid åt dig själv och se möjligheterna som finns att uppleva i ditt närområde.

Att utöva yoga är en resa till att hitta vårt sanna jag, och vi startar dagen med en timmes lång Viryayoga med Västerbottningen Nanny-Maja intill Tavelsjön. Med fågelsång runt omkring dig och den vackra sjön framför dig kommer den här början på dagen hjälpa dig att koppla av från omvärlden på samma avslappnande sätt som den fortsätter.  

Vi njuter sedan av en växtbaserad brunch hos Root, antingen på verandan på Sundlingska Gården eller inomhus i den nya växtfyllda matsalen beroende på vädret. Brunchen är avslappnad och innehåller smakfyllda och välgörande frukosträtter, bland annat nybakat surdegsbröd, specialkaffe (eller te/matcha), Kerstins smoothie och mer.

Efter brunchen följer vi våran lokalbaserade guide, Isac Enetjärn, på en vandring över Tavelsjös toppar. Tavelsjö har en rik biodiversitet och vacker natur. Vandingen tar oss genom några av de gamla skogarna som omger byn och över tre av Tavelsjös toppar, där vi har möjligheten att sitta ner och ta in de fantastiska vyerna som finns at åtnjuta. Kaffe och fika erbjuds under vandringen och Isac berättar för oss om naturen som omger oss. 

Vi återvänder till Root efter en vacker nedstigning från Tavelsjöberget för en vedugnsbakad surdegspizza till lunch. Pizzan på Root är inte likt pizza du har ätit tidigare, den är gjord med kärlek, tid och med smakfyllda och nytänkade kombinationer. 

Dagen avrundas runt 15:00 och du kommer att lämna oss frånkopplad från omvärlden för dagen. Du kommer även att ta med dig lokalkännedom som du kan använda dig av för en annan utflykt till Tavelsjö när du vill. 

För bokningar, kontakta oss på 070-309 1848 eller hello@weareroot.se 

Tavelsjö Wellness-dag